Amerikanen genieten van nieuwe Chevrolet Camaro ZL1

chevrolet-camaro-zl1-2016

Terwijl wij juichen omdat Ford de Mustang officieel invoert in Europa, applaudiseren de Amerikanen omdat Chevrolet een nieuwe variant van de Camaro uitbrengt. Een Z06 met achterbank, of een potente Camaro, dat kies je zelf maar.

Onder dit Amerikaans beest geen gedowngrade vierpitter. Want hoewel Chevrolet de Camaro in de US aanbiedt met een 2.0 met vier cilinders, is voor deze ZL1-topper enkel een 6.2 met dubbel zoveel cilinders goed. De V8 maakt het helemaal bont door 640 pk en 868 Nm naar de achterwielen te sturen. De overbrenging gebeurt trouwens met een manuele zesbak of een tientrapsautomaat. Dat lees je goed.

power dome

Niet alleen de motor springt in het oog, Chevrolet plaatst een sperdifferentieel op de achteras en voorziet deze ZL1 ook van Magnetic Ride ophanging. Om de wagen ook te laten opvallen voor de omstaanders, geeft Chevrolet hem ook wat uiterlijke opsmuk mee. Wat dacht je van een paar dikke spoilers rond de achterzijde en een dikke splitter vooraan? Of wat te zeggen van de power dome die de V8 wat meer ademruimte geeft? Verder zijn er ook dikke 20 inch velgen te zien in de bredere wielkasten en krijgt de wagen een striping in dezelfde kleur als de power dome.

chevrolet-camaro-zl1-2016

De Camaro ZL1 wordt voor het eerst getoond aan het grote publiek op het autosalon van New York.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
kurt1 10:56
afbeelding van kurt1

- edit: aangepast, thx! -

Optimus 12:16
afbeelding van Optimus

Als Michel en zijn Brusselse dievenbende eens wat minder taksen zouden heffen op zo'n wagen en het gebruik ervan dan konden ook wij Belgische autofans met dit soort wagens rond rijden.
Nu blijft het bij de meeste slechts een onbereikbaar iets...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws