Officieel: Toyota Prius plug-in hybrid krijgt stekkergat (2016)

2017_toyota_prius_plug_in_hybrid_01

Toyota heeft op het autosalon van new York zonet het doek gehaald van de Prius Plug-in Hybrid, waardoor je voortaan ook 50 kilometer ver kan bollen op pure batterijkracht met je Prius.

Interessant zo'n Toyota Prius, maar voor ons Belgenland wordt het pas echt fiscaal interessant met de komst van de plug-invariant. Die kreeg zopas zijn debuut op het autosalon van New York. Voor de groene rakkers onder ons meteen de cijfers: een elektrische range van 50 kilometer, een normverbruik van 1,4 l/100 km en een CO2-uitstoot van 32 g/km.

De Autofans zullen vooral blij zijn dat Toyota niet enkel de Prius voorziet van een stekkergat maar ook het uiterlijk onder handen neemt. De plug-inhybride oogt namelijk een stuk stoerder dan zijn hybridebroertje. Met een meer opgengewerkte - en geaccentueerde - voorsteven en een compleet hertekende achterkant. Want de druipende lichten worden vervangen door een doorlopende lijn met twee uitlopers. Alsof ze bij Toyota puur visueel mensen al willen weglokken van de Hybride naar de Plug-inhybride.

2017_toyota_prius_plug_in_hybrid

135 km/u zoemen

De grote mechanische verandering is uiteraard de toevoeging van een stevige batterijenpakket. Geen drie AAA-batterijtjes, wel een 8.8 kWh lithium-ion pakket dat moet zorgen voor een puur elektrische range van 50 kilometer. Waarbij snelheden tot 135 km/u kunnen worden behaald. Opladen moet op zo'n 2 en een half uur gepiept zijn met een Mode 2 (Mennekes) 230 volt oplaadpunt.

Naast de batterij en elektromotor krijgt de Prius de gekende 1.8-liter benzine die ook in de plug-in goed is voor 122 pk en 163 Nm. Althans, dat wenken we, want Toyota geeft nog geen cijfers vrij. Die zullen we, samen met de prijs, krijgen naar het einde van het jaar, want dan plugt 'ie naar de plaatselijke Toyota-dealer.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 4 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Ron4u 19:39
afbeelding van Ron4u

Het lijkt wel alsof toyota al een forse facelift heeft gedaan van de recente prius 4 die echt niet mooi is. Deze is al beter...

Ron4u 20:40
afbeelding van Ron4u

Toch wel enkele technische opmerkelijkheden bij deze plugin: warmtepomp om interieur te verwarmen, solarroof om hybride accu bij te laden, slechts 30kg zwaarder dan gewone prius 4 vanwege gebruik van carbon, gewichtverdeling 53/47, alle verlichting led behalve achteruitrijlicht, in EV modus kan benzinemotor gebruikt worden om enkel accu op te laden.

PILL 21:57
afbeelding van PILL

Nog steeds een "aparte" styling voor de Prius. Technisch wel een best interessante wagen.

P. Nis 19:50
afbeelding van P. Nis

Het is alsof Toyota smeekt: "Koop dit niet!"
Wat een wangedrocht. Wie dacht dat de vorige Prius niet meer mottiger kon zijn, heeft zich schromelijk vergist.
Mocht het een volledig autonoom rijdend ding zijn, dan maakte hij nog een kans bij blinden.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws