Renault Kaptur is Russisch broertje van Captur

renault-kaptur-russia_01

Renault stuurt de Captur naar Rusland en tijdens de doortocht verandert hij niet enkel van naam, hij rolt ook op een totaal ander chassis. Er is dus meer aan de hand dan je denkt met deze Kaptur.

De Captur is een compleet verkoopsucces voor Renault. Cijfers die ze misschien nog wat kunnen opkrikken in Rusland. Echter stuurt Renault de Captur niet gewoon met een knapzak richting Mother Russia, het ontwikkelde een tweelingsbroer die door het leven gaat als Kaptur.

Een tweeling, in die zin dat ze op het eerste gezicht eigenlijk identiek ogen. Echter zit er daadwerkelijk een verschil tussen Captur en Kaptur. Zo is de Kaptur iets langer dan zijn Europees broertje. Dit komt omdat de Kaptur eigenlijk op het chassis van de Dacia Duster rolt. Waardoor de crossover meteen ook een hogere rijhoogte, stevigere ophanging en vierwielaandrijving meekrijgt.

renault-kaptur-russia

Vanaf deze zomer begint Renault met de productie van de Russische Captur in haar fabriek in Moskou. Niet toevallig de fabriek waar de Duster in elkaar wordt geschroefd.

renault-kaptur-russia
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws