smart topt gamma af met Brabus-versie

smart-brabus-2016-lineup

Ook smart is neergestreken op het salon van Peking. Zij brengen het volledige gamma mee en stellen de Brabus-versies van zowel de ForTwo, ForFour als ForTwo Cabriolet voor. Is de link met een Twingo RS dan snel gelegd?

smart had altijd al de straffere versies van het 0.9 liter driecilinderblok in huis. De Brabus-ingenieurs slaagden er echter in om nog 7 pk en 23 Nm extra uit het blok te persen. Zo komen ze op een totaal van 109 pk en 170 Nm. Verwacht dan ook geen supercar-tijden van dit beestje, maar de ForTwo coupé en Cabriolet halen de 0-100 km in 9,5 seconden, met een topsnelheid van 165 km/u. De ForFour is iets trager (10,5 seconden) maar haalt met 180 km/u wel een hogere topsnelheid.

race start

Brabus monteerde wat optische extra's op de smart-modellen, met daarbij ook een aangepast ESP-systeem en een strakkere ophanging. De zesversnellingsbak met dubbele koppeling kreeg een update en ziet ook een Race Start-functie toegevoegd, omdat het systeem Launch Control noemen de verwachtingen voor dit karretje waarschijnlijk veel te hoog zou leggen.

smart-brabus-2016-lineup

In Duitsland vraagt Brabus 19.710 euro voor de ForTwo Coupé, de Cabrio kost je 22.970 euro. De ForFour heb je dan weer voor 20.520 euro. De wagens staan vanaf juli bij de dealers. Wie wil kan een optioneel Xclusive pakket aanduiden, met geperforeerd Nappa leder, een eveneens lederen bekleding voor het instrumentenpaneel, een Brabus toerenteller en verwarmde voorzetels.

smart-brabus-2016-lineup

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws