Abarth 595 facelift krijgt meer vermogen

abarth-595-facelift_01

Halfweg vorig jaar stelde Fiat de facelift van de 500 voor aan het grote publiek. Het was dan ook een kwestie van tijd vooraleer Abarth met de gepeperde varianten kwam aandraven. Met een straffere 595 bijvoorbeeld.

De vernieuwde Abarth 595 is te krijgen als cabrio of als tweedeurs. Hij krijgt drie versies; de 595, 595 Turismo en 595 Competizione. De Turismo fungeert als GT, de Competizione is het trackbeestje van de reeks.

Tegenwoordig puurt Abarth 145 pk en 206 Nm uit de basis-595, terwijl de Turismo 165 pk en 230 Nm krijgt. De Competizione ziet zijn vermogen niet veranderen en blijft bijgevolg op 180 pk hangen. Nog altijd best veel voor een karretje waar de voor- en achterwielen bijna tegen elkaar staan. In 6,7 seconden sprint de laatste dan ook naar de 100 km/u. Optioneel wordt de Competizione ook uitgerust met een mechanisch sperdifferentieel.

kleurplaatjes

Uiterlijk tonen de wijzigingen zich aan een aangepast front en dito achterzijde. Ook de kenmerkende binnenkantjes in koetswerkkleur van de achterlichten worden van de Fiat 500 overgenomen, met daaronder een aangepaste diffusor. De bodykit heeft verder nieuwe luchtgaten gekregen. Abarth neemt ook het Uconnect-systeem in gebruik, met 5- of 7-inch scherm.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws