Officieel: Toyota Grand Prius+ facelift (2016)

toyota-grand-prius_-2016

Wie dacht dat Toyota dit jaar een nieuwe generatie van haar zevenzit-Prius ging lanceren is er aan voor de moeite. Want hoewel zijn kleinere broertjes compleet nieuw zijn, krijgt de Grand Prius+ een facelift van de Japanners.

Nu ja, met enige voorzichtigheid nemen we de term 'facelift' in onze mond, want buiten een nieuwe lakkleur, Black Blue, geen visuele wijzigingen aan deze opgefriste Prius. Wat er dan wel nieuw is? Volgens Toyota de rijervaring. Want de ingenieurs zijn er in geslaagd om dezelfde prestaties uit de 1.8-benzine te krijgen aan steeds 1.000 toeren per minuut minder, door onder andere meer gebruik te maken van elektriciteit.

Het resultaat zou moeten zorgen voor minder gezeur van de E-CVT-tranmissie dat nog eens gedempt wordt door geluidsisolerende en ‑absorberende maatregelen in de deurframes, de onderkant van de deuren & achterklep, het dashboard en het platform van de auto. Kortom: het is weer wat stiller voor de zeven inzittenden. De chauffeur die profiteert dan weer van het Touch 2-multimediasysteem met opgefrist design en nieuwe functies.

Groene cijfers dan? Het normverbruik en de CO2-uitstoot blijven identiek. Waardoor we spreken over 95 g/km en 4,1 l/100 km.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws