Volvo toont Concept 40.1 en 40.2 als voorlopers V40

volvo-concept-40-2016_07

Op een evenement in Göteborg heeft Volvo twee concept cars getoond. Die twee modellen tonen de "Future of Volvo Cars" zoals ze het zelf graag noemen.

Voorlopig dus nog geen nieuwe V40 en XC40, aangezien beide modellen eerder dit jaar nog een facelift kregen. Wel gooit Volvo wat concept cars in de media die laten zien waar Volvo heen gaat met de volgende V40/XC40. Is die bestelbon al getekend?

Want Volvo wil een elektrische- en een plug-inhybride-variant van beide modellen op de markt brengen. Mooi zoals het hoort in het huidige autolandschap dus. Met een 150 pk of 180 pk sterke driecilinder gecombineerd met een 75 pk sterke elektromotor zal die plug-in door het leven gaan als T5 Twin Engine. Met hulp van een 7-traps automaat met dubbele koppeling die de kracht naar de voorwielen stuurt.

Voor de elektrische variant stelt Volvo een rijbereik van een mooie 350 km voorop. Nodig, want tegen 2025 hebben de Zweden zichzelf vooropgesteld om 1 miljoen elektrische wagens te verkopen.

 volvo-concept-40-2016

Alle kids zeggen ja tegen CMA

Volvo gebruikt voor deze twee nieuwelingen voor het eerst het CMA-platform, een modulair platform dat ze voor al hun compacte modellen zullen gaan gebruiken. In 2017 zou het eerste productiemodel bij de dealer moeten staan. Gezien het succes van de crossovers is dit naar alle waarschijnlijkheid de XC40, de V40 volgt dan later om in 2019 het elektrische model op het CMA-platform te lanceren.

 volvo-concept-40-2016
Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws