Officieel: Nissan GT-R Nismo facelift (2016)

nissan-gt-r-nismo-facelift-2016_01

Begin dit jaar ging de GT-R aan de facelift, nu profiteert ook de GT-R Nismo van de nieuwigheden. Belangrijkste verandering? Een motorkap die niet meer vervormt bij hoge snelheden. Om maar te zeggen hoe een detaildenkers de Japanners zijn...

Laat Duitsers een sportwagen ontwikkelen en alles ziet er uit of het kost een miljoen. Laat Japanners een sportwagen ontwikkelen en de aandacht naar technische details is buitensporig. Geloof ons niet, neem de facelift van de GT-R Nismo als leidraad. Zo vond Nissan de 600 pk en 625 Nm sterke V6 heus nog sterk genoeg. Minder sterk bleek wel de motorkap te zijn.

Die kon bij hoge snelheden vervormen waardoor de luchtstroom niet meer optimaal was. Waardoor buiten de nieuwe snoet met grotere luchthappers en V-grille-design de versterkte motorkap de grootste visuele nieuwigheid is.

nissan-gt-r-nismo-facelift-2016_01

Technisch neemt de Nismo de stijvere carrosserie over van de reguliere GT-R waardoor ook de ophanging onder handen kon worden genomen. Het resultaat is een twee percent snellere tijd op de slalomtest bij Nissan. Hadden we al gezegd dat Japanners buitensporig zijn in het zoeken naar mechanische details? Tenslotte werd ook nog het interieur opgefrist met een knapper infotainmentsysteem.

nissan-gt-r-nismo-facelift-2016_01
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Carlos 18:10
afbeelding van Carlos

Nu nog 154.000€ vinden :D

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws