Nog een facelift: Maserati Quattroporte 2016

maserati-quattroporte-2016-facelift_01

Ook bij Maserati leverden de tekenaars en ingenieurs een nieuwe versie van een bestaand model af. De Quattroporte krijgt na een halve levenscyclus een nieuw gezicht.

Al moet je twee keer kijken voordat je ziet dat de bumpers hertekend werden. Kijk je even naar het radiatorrooster, dan zie je dat de grille voortaan chroom gekleurd is om het geheel wat sjieker te maken. Ook wordt een afsluitsysteem voorzien dat in combinatie met wat andere maatregelende luchtweerstand tot 10 procent laat zakken. Achteraan wordt de diffusor op de achterbumper aangepast.

Interieursgewijs zien we een 8,4 inch touchscreen dat tegenwoordig met Android of Apple Carplay samenwerkt. Bedienen gebeurt met een draaiknop op de middentunnel. Maserati biedt verder een GranLusso en GranSport uitrustingspakket aan, dat je wagen nog wat extra cachet geeft. Elektronische snufjes zijn er ook in overvloed; Adaptieve cruise control met Stop&Go, Lane Departure Warning, Forward Collision Warning met Advanced Brake Assist, Automated Emergency Braking,Surround View Camera en een nieuwe elektronische handrem.

maserati-quattroporte-2016-facelift_

Ook motorisch zijn er een aantal aanpassingen. De V6 en V8 benzines krijgen een hogere topsnelheid van respectievelijk 286 en 310 km/u. De V6 benzine krijgt ook nog eens 20 pk extra voor een snellere acceleratie. Ook de 3.0 V6 diesel krijgt een hogere topsnelheid.

maserati-quattroporte-2016-facelift_

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie