Mercedes gaat aan de inductie voor elektrische wagens

mercedes-inductie

Nee, geen kookplaat in de S 500 e facelift, Mercedes biedt de eigenaars van de plug-in-luxesloep wel de keuze om de batterijen via inductie op te laden. Een primeurtje in autoland.

Inductie - of het opladen zonder kabel - sijpelt stilaan de autosector binnen. Want nadat de technologie al jarenlang je elektrische tandenborstel oplaadt en je zelfs in Ikea nachtkastjes kan kopen met een inductieplaat vind je tegenwoordig in gerief zoals de Toyota Prius en Mercedes E-Klasse een inductieoplaadpunt voor je smartphone.

Voor de facelift van de Mercedes S-Klasse gaan de Duitsers echter nog een stapje verder. Want de plug-inhybride zal de mogelijkheid krijgen om de batterijen op te laden via inductie. Daarvoor moet er wel een inductieplaat geïnstalleerd worden in de garage van je villa. Sta je daar mooi boven met je S 500 e, dan laadt het systeem draadloos op aan 3,6 kW. Vergelijkbaar met wat je uit een 1-fase laadstation haalt.

Daar tegenover staat wel dat een 3-fase laadstation - lees een snelle laadpaal - tot 11 kW per uur kan opladen. Al zit je natuurlijk wel niet meer te prutsen met kabels...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Techno Patat 13:47
afbeelding van Techno Patat

Een drive over hybride dus ipv een plug in :D!

RoCo4Car 15:48
afbeelding van RoCo4Car

eindelijk
Want wie staat er voor zijn plezier aan elke week aan het tankstation, laat staan dagelijks de stekker insteken.

als het dan toch in de auto zit, wordt het tijd dat de overheid dit voorziet op wegen om de range anxiety tegen te gaan.
http://elius.be/2016/01/19/dit-is-de-slimme-snelweg-van-de-toekomst/

Uw reactie