Ook Ford lanceert sportieve ST-lijn

st-line_ford_gw2016-st-linegroup_1

Het is tegenwoordig hip voor automerken om hun reguliere modellen er te laten uitzien als hot hatches. R-Line bij VW, AMG-Line bij Mercedes, GT-Line bij Renault en Peugeot en nu is er ook ST-Line bij Ford.

Niet alleen de Focus krijgt een ST-Line naar analogie met de Focus ST; ook de Mondeo en Fiesta krijgen zulke behandeling.

honingraat en spoilers

Wat die kuur precies inhoudt? Het gaat enkel om optische aanpassingen op de verschillende modellen, al valt er wel een lijn in te trekken. Het trapezevormige radiatorrooster krijgt een honingraatdesign, achteraan krijgen de modellen een diffusor. De Fiesta ST-Line krijgt ook nog een lip onder de voorbumper en een grote dakspoiler achterop. De ramen krijgen een zwarte taillelijn, de zijskirts worden wat uitgesprokener en er worden ST-logo's op de fenders gekleefd.

 st-line_ford-mondeo-st-2016

De Fiesta krijgt vervolgens 16" velgen, de Focus krijgt velgen in 17", terwijl voor de Mondeo keuze wordt gelaten tussen 18" of 19" grote exemplaren. De velgen worden afgewerkt in Rock Metallic Grey, net als bij de echte ST-modellen.

Het interieur wordt op haar beurt voorzien van sportstoelen met rode stiksels en een stuur in geperforeerd leder met grijze stiksels. Ook een ST-pookknop en ST-instaplijsten zijn aanwezig op de ST-Line modellen.

st-line_ford_fiesta_seats
Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws