Pagani schroeft nieuwe One-Off Zonda in elkaar: Zonda MD

pagani-zonda-md-26

Er is een nieuw wondertje gebouwd op Italiaanse bodem. De Pagani Zonda MD, een blauwe parel met 760 paarden onder de kap.

Om de zoveel tijd eens een nieuwe Pagani Zonda in elkaar schroeven, ook al is die al sinds 2011 uit productie, iedereen moet zich met iets bezig houden. Want wie een nieuwe Pagani wil kopen heeft niet heel veel keuze: de Pagani Huayra is volledig uitverkocht, daarvan waren maar 100 stuks gebouwd en dus moet je hopen dat Pagani nog wat Zonda-onderdelen in stock heeft liggen om voor u een speciale one-off te bouwen.

pagani zonda md

En het is dat laatste wat ze hier hebben gedaan. Een schitterend staaltje techniek die als 'Zonda MD' door het leven zal gaan, naar de initialen van de eigenaar. De volledig carbon body krijgt een dunne laag blauwe lak en binnenin werd er gewerkt met metaalkleur en bruine leders. Bloody amazing. Hij lijkt op de Zonda 760 maar krijgt andere aerodynamische aspecten in zijn nieuwe ontwikkelde motorkap.

Onder de kap schuilt dezelfde 7.3 liter V12 als de Zonda 760 met, jawel hoor, 760 pk. Dat blok wordt gekoppeld aan een manuele versnellingsbak.

pagani zonda md

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie