Officieel: BMW 1 Reeks Berline is CLA-rivaal

bmw-1-reeks-officieel

De Mercedes CLA krijgt na de Audi A3 nu ook concurrentie uit München. Die 1 Reeks Berline verrast en stelt ook teleur. Hoezo?

Zonder veel boe of bah heeft BMW het doek gehaald van haar al lang op til staande 1 Reeks Berline. Laten we echter meteen elk sprankeltje hoop dat je er ooit één bezit ten grave dragen, want de 1 met koffer wordt enkel gecommercialiseerd in China. Inderdaad, voor alle Chinezen maar niet voor ons.

Misschien wel wat zonde, want Mercedes toonde eerder al aan dat een compacte sedan best kan werken. De CLA deed het zo goed dat Audi ook snel op de proppen kwam met een A3 Berline. Het lijkt er dus op dat BMW zich niet gaat vervoegen in de strijd. Althans, op onze bodem.

Made in China

Het nieuwe kleintje van BMW werd tijdens zijn ontwikkelingsperiode intens getest op Chinees grondgebied om zo aan de marktspecifieke eisen te kunnen voldoen. Zo pocht het merk ook met de beenruimte achteraan (in China zowat even belangrijk als grote bekerhouders in Noord-Amerika). Over de onderhuidse genen rept het merk met geen woord.

Al is het niet onlogisch dat de 1 Berline op het chassis van de 2 Reeks Active Tourer staat (lees: voorwielaandrijving). De 1 Reeks zal namelijk in dezelfde fabriek gebouwd worden als die monovolume (Shenyang-fabriek in Noord-China).

Zonde dat 'ie niet naar onze contreien komt?

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Glenn 09:22
afbeelding van Glenn

Precies een 5 die gekrompen is in de was.

Wim 14:58
afbeelding van Wim

jammer, best mooi

Uw reactie