Halfjaarrapport: VW blijft nummer 1 in Europa

cijfers-2016-6maand

Hoewel op het einde van de rit pas medailles worden uitgedeeld kan een tussentijdse evaluatie al licht werpen op de mogelijke winnaars. Op het Europees podium van verkopen moet je de eerste zes maanden van dit jaar geen verrassingen verwachten, met Volkswagen op kop.

Emissieschandaal, interne stoelendans en een door die eerste twee genoodzaakte nieuwe toekomstvisie. De klant, die ligt er echter nog geen vijf minuten wakker van, want in de eerste zes maanden verkocht Volkswagen - zoals steeds - de meeste wagens in Europa. 909.470 stuks om exact te zijn. Een minuscule stijging van 0,7 procent ten opzichte van vorig jaar.

Op het schavotje richting zilver en brons wel nieuws aan de zon. Want door een grondig vernieuwde line-up staat plots Renault op numéro deux. Al blijven Clio en Captur de twee grootste volumemodellen voor het merk. Dankzij een stijging van maar liefst 15 procent wist het Franse merk 595.316 wagens aan de man te brengen de eerste zes maanden van dit jaar. Goed nieuws voor het merk, want in 2014 stelde het zichzelf het doel voorop om in 2017 de tweede grootste te worden. Een doelstelling die ze in 2016 mogelijks al kunnen afvinken.

Renault-Clio

De verkoopboost van Renault zorgt er voor dat Ford een stapje opzij moet zetten, naar het schavot van de bronze medaille. Niet dat het merk stilgevallen is, want Blauwe Ovaal kon evenwel een stijging van 5 procent voorleggen waardoor het goed was voor een Europese verkoop van 565.879 voertuigen. Vlak op de hielen van Renault maar net zoals de Fransen mijlenver van verkoopsbeest Volkswagen.

Op het einde van 2015 was Volkswagen in Europa goed voor 1,73 miljoen wagens, Ford verkocht 1,02 miljoen exemplaren en Renault 975.450. stuks. Doen we dus even lekker onnauwkeurig een verdubbeling van de tussenstandcijfers, dan zien we het trio de cijfers in het vet groen schrijven op het einde van het jaar.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws