Officieel: Honda Civic begint aan zijn tiende generatie (2016)

honda-civic-gen10_03

9 verschillende gedaantes kregen al de Civic-badge achterop geplakt. Vanaf deze herfst treedt nummertje tien op het voorfront. Een generatie waar Honda voorzichtig de eerste details van laat sijpelen.

Stiekem hebben ze al sinds vorig jaar in de US of A de tiende generatie van de Honda Civic. Al is het zoals gebruikelijk voor die markt een coupé en een sedan. Op de hatchbackversie was het nog iets langer wachten. Tot deze herfst om exact te zijn, want dan mag de wereldmarkt kennismaken met de nieuwe Civic. Die blinkt wederom uit door zijn uitdagende styling. Een trucje dat de Japanners al de laatste twee generaties toepasten.

Of het mooi is, dat hangt af van je persoonlijke voorkeuren natuurlijk. Je kan Honda er alleszins niet van betichten een dertien in een dozijn hatchback neer te zetten. Hoewel het dak achteraan een stevige duik neemt pocht Honda dat de laadcapaciteit van de koffer de beste van z'n klasse is. Hoeveel liter dat exact is geven ze evenwel niet mee.

honda-civic-gen10

Liter en half

Omdat de nieuwe Civic hatchback een wereldauto is en daardoor dus ook in de Verenigde Staten zal worden verkocht geeft Honda iets meer aandacht aan die markt. Daar krijgt de Civic een 1.5-liter turbobenzine onder de kap met 174 pk en 220 Nm koppel. Ga er echter maar vanuit dat ons Belgenland iets bravere torretjes en een diesel ter beschikking zal krijgen.

honda-civic-gen10

Eind dit jaar gaat de Civic Hatchback de verkoop in, waardoor het vanzelfsprekend is dat Honda hem volop in de spotlight zal zetten op het autosalon van Parijs begin oktober.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws