Bijna naïef: Ex-Volvo topman richt elektrisch automerk op

autos-china-wmmotor_1

Wat Tesla kan, kan ik ook. Of wat denken alle zakenmannen met geld eigenlijk? Deze ex-Volvo topman rijfde ondertussen al 1 miljard dollar bij elkaar voor de productie van zijn elektrische auto's.

Vorig jaar richtte Freeman Shen het bedrijf WM op, sindsdien haalde hij al 1 miljard dollar aan investeringsgeld op voor de ontwikkeling van zijn auto's. Shen is geen onbekende in de autoindustrie. Met een verleden bij Geely stond hij ooit aan het hoofd van Volvo China. Maar Shen zag een opportuniteit in de markt van elektrische auto's, en besliste het gewoon allemaal zelf te doen.

Ambitie genoeg. Dat blijkt uit de naam WM, afkorting van Weltmeister (Wereldkampioen). Maar zijn plan klinkt te ambitieus. Hij wil drie modellen bouwen op basis van twee platformen. De technologie zou ontwikkeld worden door een klein Duits bedrijfje dat hij onlangs opkocht.

Het moeten elektrische auto's zijn die het gevoel van luxe kunnen bieden, zonder effectief luxueus te zijn. In lokale dealers gelooft hij niet, Shen wil alles online verkopen. En alsof het verhaaltje nog niet mooi genoeg is, wil hij in 2021 zo'n 100.000 auto's per jaar gaan produceren en internationaal kunnen verkopen.

En dan wetende dat hij tot vandaag nog geen productielicentie heeft.

Auteur: Auteur: Pieter A.
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws