Officieel adieu voor Mégane R.S. (2016)

meganers

Het is officieel over en uit voor de derde generatie Mégane R.S.. Renault Sport wuift hem uit en wij wuiven mee met een klein traantje in ons oog.

Na een productieloop van 7 jaar staakten begin juli in Palencia (Spanje) met het bouwen van de Renault Mégane R.S.. Waardoor er wat een einde komt aan een icoon. Want de hot hatch werd jaar na jaar bejubeld als één van de meest strak sturende voorbeelden op onze aardbol.

De opvolger... die staat al in de coulissen te wachten. Want de jongens van Renault Sport hebben niet stil gezeten sinds de nieuwe Mégane het daglicht heeft gezien. Grote veranderingen zullen daarbij het gebruik van vijfdeursopstelling zijn - want Renault maakt geen Mégane coupe meer. Wandelen we wat meer de geruchtengangen in, dan zou een gloednieuwe ontwikkelde 1.8 voor de prestaties zorgen. Goed voor zo'n 300 pk.

De nieuwe heeft alvast grote schoenen te vullen. Een lancering zou gepland zijn voor eind 2017, begin 2018. Al hopen we stiekem dat Renault ons bij de luren neemt en gewoon op het autosalon van Parijs in oktober de Mégane R.S. zal voorstellen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Kevin 13:38
afbeelding van Kevin

Zonde van het icoon, zie de Renault zeer graag verschijnen opt circuit en opt straatbeeld.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws