Mercedes E-Klasse All-Terrain is antwoord op Audi A6 Allroad

mercedes-e-class-all-terrain-2016

Het heeft maar liefst tweeënhalve generatie A6 Allroad geduurd voordat Mercedes met een concurrent voor de Duitse offroadbreak op de proppen komt. Dan moet het antwoord wel goed doordacht zijn.

Dat de Mercedes E-Klasse All-Terrain er zat aan te komen, wisten we al langer. Op het autosalon van Parijs zullen de Duitsers de wagen ook echt voorstellen.

Mercedes kiest voor het gekende recept bij offroad-afgeleiden van middenklassebreaks. Zo is er een een aangepaste grille met twee brede kunststof lamellen en is er ook de avontuurlijk ingestelde afwerking van het exterieur met kunststof randen rond bumpers en wielkasten.

mercedes-e-class-all-terrain-2016

Mercedes zet de All-Terrain 2,9 centimeter hoger op zijn poten dan de reguliere E-Klasse. De banden met hoger profiel zorgen voor 1,4 cm daarvan, de rest duwt mercedes in het onderstel. Standaard komt de wagen met 4Matic-vierwielaandrijving met daarbovenop een uit de GLE afkomstige All-Terrain modus in de standaard Dynamic Select, de benaming voor Mercedes' keuzeschakelaar voor ophanging en rijhulpmiddelen. Mercedes voorziet 19 of 20 inch wielen, speciaal ontwikkeld voor deze All-Terrain E-Klasse.

mercedes-e-class-all-terrain-2016

Motorisch voorziet Mercedes in eerste instantie de E 220d van 194 pk, later komt er ook een zescilinderdiesel aan. Beide motorversies worden bediend met een 9G-Tronic automatische versnellingsbak.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws