Seat Ateca X-Perience debuteert in Parijs

seat-ateca-xperience-2016_1

Seat laat in Parijs een nieuwe SUV zien, dat wist je al. Maar waar wij hoopten dat het om een modelletje onder de Ateca zou gaan, gooit Seat nu plaatjes van een speciale versie van de Ateca de wereld in.

De X-Perience ken je nog van de Seat Leon, wiens breakversie ook zulk een offroadvariant heeft. Maar Seat plaatst dat uitrustingsniveau - want dat is het eigenlijk - ook op hun nieuwe SUV.

Voor de Ateca X-Perience worden chromé dakdragers geïnstalleerd, die fijn contrasteren met de zwarte wielbogen. De 18 inch velgen vullen die kassen, waarbij je ziet dat de wagen een grotere bodemvrijheid kreeg. Om ervoor te zorgen dat je ook op ruwer terrein ongeschonden de finish haalt, zijn er bodemplaatbeschermers. Seat heeft het naar eigen zeggen ook over een krasbestendige lak, wat ons doet denken dat er een laagje extra vernis over ligt.

Maar niet alleen het uiterlijk krijgt haar wijzigingen. Seat breidt de instellingen van de Driving Experience-knop uit, waarbij je nu ook kan kiezen voor de 4Drive-modus. Daarbij wordt onder andere de verdeling van het koppel gewijzigd. De Seat Ateca X-Perience is er met een 190 pk en 400 Nm sterke 2.0 TDI, geschakeld door een zeventraps DSG-automaat.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws