Luxeprobleem: Volvo Car Gent kan productie amper volgen

volvo_v40_t5_r_design_studio2

Dat klanten de kleinere Volvo-modellen niet uit het oog zijn verloren met de komst van de XC90, S90 en V90. De Volvo-fabriek in Gent kan de productie amper volgen, waardoor het 450 tijdelijke extra werkkrachten zal aannemen. Nodig, om maar liefst 16.000 extra wagens van de band te laten rollen dit jaar.

Volvo Car Gent kan een positieve brief naar het Zweedse hoofdkwartier sturen, want de fabriek laat geen seconde vrij om stof te vergaren. Tegen het einde van dit jaar zullen er 16.000 meer wagens van de band rollen dan gepland. Daarvoor neemt de fabriek in totaal 450 extra tijdelijke werknemers aan en zullen er van 3 september tot 17 december extra shifts draaien. Daarnaast worden op het einde van het jaar drie vakantiedagen verschoven naar volgend jaar.

Volgend jaar economisch werkloos

Op dit moment assembleren ze in Gent de V40, S60 en XC60. Volgend jaar maakt de fabriek de overstap naar het CMA-platform, daarop zal onder andere de XC40 worden gemaakt, Volvo's kleinere SUV.

Tijdens die ombouw zal er een korte periode van economische werkloosheid optreden. Een probleem dat Volvo gedeeltelijk countert door de productie van de V60 naar Gent te halen. Dat model wordt op dit moment in Torslanda (Zweden) gebouwd maar die fabriek moet eveneens worden omgebouwd naar het SPA-platform, de basis voor grotere modellen van Volvo.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws