Officieel: Nissan Micra gooit het over andere boeg (2016)

nissan-micra-2016_01

Vier generaties lang het schattig karretje van het segment, nummer vijf gooit het over een compleet andere boeg. Want de nieuwe Micra trekt de kaart van het futurisme. Of oma en opoe daar mee kunnen leven?

Ze waren een beetje de richting kwijt met de Micra bij Nissan, want de laatste in lijn was een wereldauto die de herkenbare ronde vormen inruilde voor een generische styling. Met nummertje vijf staat de Micra er echter helemaal terug, want hij werd specifiek voor Europa ontwikkeld en lijkt te zijn vergeten wat zijn geschiedenis is. Het aaibaar uiterlijk is namelijk vergeten tijd, scherpe lijnen nemen de overhand.

nissan-micra-2016

Het resultaat gelijkt daardoor stevig op de SWAY conceptwagen die Nissan eerder toonde. Een designkeuze die wij op de redactie alvast kunnen smaken. Al oogt het front wat raar met de relatief kleine toegespitste grille.

Luidsprekers naast je oor

Uiterlijk expressief, binnenin iets braver. Al kan je natuurlijk maar zo ver gaan in het B-segment. Nissan pocht alvast met de interieurruimte en een Bose-geluidsysteem waarbij er luidspekers in de hoofdsteunen zitten (een trucje vanuit de Mazda MX-5).

nissan-micra-2016

Al zet de Japanners ook hard in op veiligheid, want Lane Departure Prevention (primeur in dit segment) en Intelligent Emergency Braking met voetgangerssignalering tekenen present. Daarnaast beschikt de nieuwe Micra over belangrijke bouwstenen om autonoom rijden verder uit te werken. 't Is maar dat je het weet.

Geen botsbal

Dat Nissan een jonger publiek probeert aan te spreken blijkt niet enkel uit de styling, want ook onderhuids verlegt Nissan de focus op rijplezier. Active Ride Control zorgt voor minder deinen wanneer je over hobbels rijdt terwijl Active Trace Control onderstuur fnuikt. Een ideale combinatie van meer rijcomfort en vlotter rijgedrag dus.

nissan-micra-2016

Voor de voortuitgang hebben de Japanners twee blokken in de rekken liggen. Een 0.9 driecilinder benzine met 90 pk en een 1.5 viercilinder diesel met eveneens 90 pk. Op termijn komt Nissan nog met een instapper van 73 pk dankzij een atmosferische 1-liter benzine. Al laat je die misschien best links liggen.

In het eerste deel van 2017 start Nissan met de verkoop van haar nieuwe Micra.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 6 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Pieter A. 14:18
afbeelding van Pieter A.

Ik zie er veel Ford in op het eerste zicht. Achterlichten van Focus, voorkant van Fiesta.

jan c 16:04
afbeelding van jan c

vergelijking met ford vind ik toch niet opgaan

Pieter E 16:14
afbeelding van Pieter E

De naam "micra" past toch niet bij de deze mooie wagen. Micra blijf ik associeren met niet zo vlotte weggebruikers waar je voor moet oppassen...

herbie 23:59
afbeelding van herbie

ik vind dat je meer moet oppassen voor a3 rijdertjes :-)

Evo X 12:48
afbeelding van Evo X

Als je vergelijkt met Ford word hij dan niet minder betrouwbaar?

Mathieu 13:02
afbeelding van Mathieu

Raar dat ik en mijn familie al 10-tallen jaren en 100-duizenden kilometers met Ford rijden zonder problemen. Zal wel toeval zijn.
Kom hier eens iets deftig zeggen i.p.v merken af te breken.

Trouwens: wordT

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws