Elektrische MINI in 2019, elektrische BMW X3 in 2020

mini-e-1

Het BMW-concern voelt de hete adem van haar concurrentie en de noodzaak om haar elektrisch gamma uit te breiden. Daarvoor wordt niet de de i-kaart getrokken. Wel kunnen we ons binnenkort verwachten aan een elektrische MINI en BMW X3.

Kijken we naar plug-ins, dan heeft BMW een sterke line-up. Turen we naar de puur elektrische wagens van het merk, dan komen we niet verder dan de i3. Die doet het trouwens niet zoals gehoopt, waardoor het merk wat twijfelachtig staat tegenover haar eigen i-submerk. Dat laat zich ook voelen, want de volgende elektrische wagen van BMW is geen i5, i7 of i-wat-dan-ook, wel een X3. Inderdaad, de compacte SUV krijgt een elektrische aandrijving onder zijn schulp gedouwen.

Een ietwat logische zet, want niet enkel is er normaal gezien plaats genoeg onder de X3, het model verkoopt ook lekker in de gehele wereld (lees: China). Dat het daardoor wat minder futuristisch als de i3 zal zijn, dat moeten we er dan maar bij nemen.

Ook Mini elektrisch

Voor we die X3 op elektrokracht mogen aanschouwen zal BMW een elektrische MINI lanceren, in 2019 al. Straf, want zo'n elektro-MINI werd eerst onbouwbaar geacht omdat het MINI-platform helemaal zou moeten worden omgebouwd. Blijkbaar krijgt de versie nu toch groen licht.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws