Officieel: Honda CR-V start aan vijfde carrière (2016)

honda-cr-v-2016_03

In onze contreien geen hoogvlieger, in andere delen van de wereld razend populair. De Honda CR-V begint aan zijn vijfde carrière en krijgt daarvoor een compacte turbomotor aan boord met 190 pk.

In de Verenigde Staten, Rusland en ook wel wat Australië snoepen ze van de Honda CR-V. In Europa zijn we blijkbaar minder zoetebekken, waardoor de CR-V geen overheersend succes is in het SUV-segment. Anderzijds, waarom zou je als Japanse constructeur geven om de verkopen in Europa als je de rest van de wereld op z'n wenken aan het bedienen bent?

Het is ook daarom dat Honda met volle goesting de vijfde generatie van haar CR-V heeft gelanceerd. Compleet nieuw en visueel vooral wat minder opgeblazen op z'n voetjes. Een subtiel verschil dat de toch wel vrij forse SUV wat aangenamer op het netvlies doet vallen. Inderdaad, fors. Want tegenover zijn voorganger groeide de Japanner wat in lengte.

honda-cr-v-2016

Dat was nodig om de reputatie van 'best-in-class' interieurruimte aan te kunnen houden. Paradepaardje is daarbij de beenruimte achteraan. Al moet je het tegenwoordig niet enkel meer voor de ruimte doen, want Honda pende een best wel fraai dashboard bij elkaar waarbij minimalisme primeert.

Diesel?

Bij lancering een 2.4-liter atmosferische benzine en een 1.5-liter turbobenzine aan boord die je kan koppelen aan voorwiel- of vierwielaandrijving. Hadden we al gezegd dat het nog even wachten is op de Europese variant? Die 2.4 haalt sowieso de oversteek niet naar België, de 1.5-benzine is de opvolger van de 2-liter en weet via VTEC 190 pk op te wekken. Een blok dat ook al furore maakt in de Civic en misschien wel een klant of 3 kan overtuigen in ons land.

honda-cr-v-2016

Toch zal Honda diesels moeten inzetten om potten te kunnen breken bij ons. Dat die er dan ook komen bij Europese lancering, dat staat vast.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws