Renault trekt stekker uit Renault Sport Trophy, steekt 'm in Formule E

rsrenault

Met deelname aan de Formule 1 en Formule E begeeft Renault zich sinds dit jaar in de hoogste raceklassen. Het noopt de Franse constructeur alvast wat zuiniger met het geld om te gaan, waardoor onderaan wat kampioenschappen geschrapt worden, laatste in lijn is de Renault Sport Trophy.

Werd hij in 2014 nog met grote trom aan ons voorgesteld, dan mag de R.S. 01 na dit jaar al op pensioen. Renault heeft namelijk besloten om haar Renault Sport Trophy-kampioenschap niet meer verder te zetten. Waardoor er na 40 jaar een einde komt aan het kampioenschap.

De dertig teams die rijden in de raceklasse krijgen de kans om hun auto's om te vormen naar GT3-wagens, waardoor ze wereldwijd kunnen deelnemen in verschillende kampioenschappen. Dat die een stuk duurder zullen zijn dan de Renault Sport Trophy, dat verzwijgt Renault in alle stilte.

Opwaarts

Het schrappen van het kampioenschap volgt na het stoppen van steun voor de Formula Renault 3.5 series. Waardoor er enkel nog de Formula Renault 2.0 Eurocup overblijft. Een raceserie waar klinkende namen zoals Felipe Massa, Valterri Bottas en Stoffel Vandoorne passeerden.

Al blijft er natuurlijk ook nog de deelname van Renault in de Formule 1 en Formule E. Waarschijnlijk de katalysatoren voor het stopzetten van de Renault Sport Trophy, want deelnemen in die twee koningsklassen kost handenvol geld.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 4 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Waxweazel 16:32
afbeelding van Waxweazel

Een stekkertje uittrekken om in een andere klasse (Formule E) een extra stekkertje te steken ? :p

Wel leuk dat ze toch nog de wagen blijven produceren (en ook ondersteunen voor privé-teams ?) voor de GT3-kampioenschappen.
Benieuwd hoe deze zich gedraagt tegenover de andere GT3 concurrenten.

arthur 13:10
afbeelding van arthur

Op een ander gebied doen ze het dan weer niet zo goed vind ik. Ik rijd een RENAULT TWIZY. Ik MOET de batterij HUREN. De VRAAGPRIJS (altijd meer dan de echte KOSTprijs) van die batterij is na 4 jaar al 1,5 betaald. Nu krijg ik een brief dat ik die batterij MOET VERZEKEREN, dus nog eens extra geld bovenop de huur??? Dat ruikt flink naar geldklopperij ... en DAT ZINT MIJ NIET

Adriaan 17:25
afbeelding van Adriaan

Wel exact dat is de reden waarom ik er twee jaar geleden geen wou kopen, dat huren van die batterij stoort mij mateloos en ruikt inderdaad naar puur geldklopperij.

Kevin 09:48
afbeelding van Kevin

Spijtig, ik volg de Sport Trophy op youtiube en zie dit wel zeer graag. Ik vind de Renault RS01 echt geweldige wagens...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws