Officieel: Mini Countryman (2016)

mini-cooper-s-countryman_3

De nieuwe Countryman is meer van hetzelfde. Of toch niet? Met 20 centimeter extra lengte is er ruimte voor wat extra invulling.

MINI haalde zopas het doek van de nieuwe Countryman. Die meet tegenwoordig 20 centimeter extra tegenover zijn voorganger. Hij wordt ook 3 centimeter breder, wat volgens MINI aanzienlijk meer ruimte geeft aan de inzittenden. Al slaat dat laatste natuurlijk op de 7,5 centimeter extra wielbasis die deze Countryman krijgt. De achterbank kan over een lengte van 13 centimeter verschoven worden, zodat je de juiste balans vindt tussen zit- en bagageruimte.

mini-cooper-s-countryman

Deze MINI Countryman houdt het tof door nog een extra picnic bench te voorzien, waar twee personen kunnen plaatsnemen als je het luik uit de koffer openklapt, net als bij de Range Rovers. Opvallend is dat de basis bagageruimte niet toeneemt ten opzichte van zijn voorganger, met 450 liter nog altijd doenbaar. Wie de achterbank neerklapt, haalt wel meer bagage binnen dan voorheen; 1.309 liter.

Scherper

MINI maakt de Countryman niet alleen groter, de proporties veranderen daarbij ook. Om de wagen niet plomp te laten ogen hebben de designers voor een scherpe lijn in de flank gezorgd. Ook de koplampen krijgen een vlakker design. Het lijkt erop dat MINI wat af wil van de bolle vormen die ze de voorbije decennia hanteerden op zowat al hun modellen. Van de personalisering willen ze dan weer niet af; op de foto's zie je verschillende kleuraccenten op de carrosserie. Gimmicks zijn er ook, wat dacht je van de Country Timer, die registreert of er over oneffen terrein gereden wordt. Wedden dat die het grootste deel van de tijd werkloos toeziet op je filerijden in de stad?

mini-cooper-s-countryman

eerste mini -hybride

De lancering van de MINI Countryman gebeurt met vier beschikbare motoren. Daarbij een driecilinder entwee diesels. De 1.5 driecilinder is goed voor 136 pk in de Cooper Countryman, de Cooper S Countryman krijgt een 192 pk sterke 2.0 viercilinder. Dieselen doe je met de 2.0 diesel, in de D Countryman haalt die 150 pk, in de SD 190 paarden.

mini-cooper-s-countryman

Maar er is ook nieuws op dit vlak. MINI zal voor het eerst een hybride model aanbieden. Dat wordt de MINI Cooper S E Countryman. Die krijgt de bekende combinatie van 1.5 driecilinder benzine met de elektromotor, goed voor een gecombineerde output van 224 pk, net als in de BMW 225xe Active Tourer. En net als bij die wagen wordt ook bij de MINI het vermogen verdeeld over alle vier de wielen.

mini-cooper-s-countryman

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
moodystarfish 10:15
afbeelding van moodystarfish

Mja...
Nu de "gewone" Mini ook met 5 deuren komt, is deze niet veel meer dan "hetzelfde, maar dan op hoge(re) pootjes" imho.
Altijd fan geweest van de originele Mini, en zelfs de eerste generatie uit Beieren. Echter, nu deze steeds verder weg lijkt te deemsteren van het initiële concept (wat ik wel begrijp, om te kunnen ontsnappen uit de niche en een breder publiek aan te spreken), doen de nieuwe modellen mij steeds minder warm worden (net zoals bvb. Fiat met hun 500-lijn) ...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws