Toyota roept 37.059 Belgische wagens terug

toyota-logo-desktop-themes

In de nasleep van de Takata airbag-affaire roept Toyota in België 37.059 wagens terug in ons land. Het gaat om een preventieve actie, er zouden nog geen problemen gemeld zijn bij ons.

Het gaat om modellen die zijn uitgerust met opblaasmodules van Takata. Die dingen worden gebruikt bij de bestuurders- of passagiersairbag en bevatten een niet-gedroogde, fasegestabiliseerde stuwstof met ammoniumnitraat. Ben jij ook je cursus chemie gaan terugzoeken?

"Volgens Takata kunnen deze opblaasmodules voor veiligheidsproblemen zorgen indien de stuwstof wordt aangetast bij langdurige blootstelling aan een hoge absolute vochtigheid, hoge temperaturen en grote temperatuursverschillen. Daardoor kan de opblaasmodule scheuren wanneer de airbag zich ontplooit. Bij de activering van een opblaasmodule met niet-gedroogd ammoniumnitraat kunnen er scheuren optreden in de opblaasmodule. Door die scheuren kunnen metaaldeeltjes met hoge snelheid door de airbag vliegen en in het interieur terechtkomen," luidt het bij Toyota.

Alle eigenaars van modellen die dit probleem zouden kunnen hebben, worden door Toyota op de hoogte gebracht en gevraagd zich tot de dealer te wenden om kosteloos het hele airbagsysteem te laten vervangen.

Het gaat om eigenaars van 3.535 Hilux, 18.427 Yaris, 2.223 Corolla & 12.874 Auris. In totaal beslaat de terugroepactie 37.059 voertuigen, geproduceerd tussen mei 2000 tot novebember 2001 en april 2006 tot december 2014.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Evo X 13:58
afbeelding van Evo X

Dan zit de kleine corolla er hier ni bij. Dus geen koffie met koekje in garage. ;)

Ron4u 20:19
afbeelding van Ron4u

Een terugroepactie voor een auto van 16j !!! oud, lees ik dat goed???
Toen mn citroen 2jaar en 2maanden was moest ik de herstelling van de fabrieksfout: volledig zelf betalen...

Evo X 21:39
afbeelding van Evo X

Toen mits 8 jaar was heeft hij nieuwe draagarmen vooraan gekregen want er zou speling kunnen optreden die bij keuring misschien 'n opmerking zou kunnen krijgen. Dus geen alleenstaand geval.

Glenn 22:39
afbeelding van Glenn

Gebeurd inderdaad bij meer merken. Begin dit jaar op de 320 nog een nieuwe passagiersairbag gekregen tijdens een onderhoud, terugroepactie ... Het ding is wel 14 jaar oud.
Bij Ford daarentegen ... daar doen ze er alles aan om je aan het lijntje te houden tot de garantie verlopen is.

Uw reactie