Nissan gaat aan de range extender met Note e-power

nissan-note-e-power_01

Bij ons verdwijnt de Note dan wel uit de dealerboeken, in thuisland Japan gebruikt Nissan de compacte MPV om haar nieuwe vorm van elektrificatie te lanceren; een hybride met range-extender.

Nissen vindt het warm water niet opnieuw uit, want denk maar aan de Opel Ampera die dezelfde technologie gebruikt. Wat juist? Een elektromotor die energie trekt uit een batterij die op haar beurt tijdens het rijden wordt opgeladen door een verbrandingsmotor. Waardoor die verbrandingsmotor dus het slaafje van de aandrijving wordt.

In het geval van deze Note E-Power gaat het over een benzinemotor die de batterijen in het compacte model van peut mag voorzien. Grootste vraagtekenen op dit moment? De cijfers. Nissan toont namelijk het model maar lost geen enkel technisch cijferdetail. Waardoor het gissen is naar de range van de batterij, of die kan opgeladen worden via de stekker en welke verbrandingsmotor er wordt gebruikt.

nissan-note-e-power

Desalniettemin gaat het gerucht dat Nissan plant om deze set-up eveneens naar Europa te brengen. In pakweg de nieuwe Juke en consorten.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Marksken 11:43
afbeelding van Marksken

Vreemd, via de Engelstalige pers (meerdere bronnen) heb ik al gelezen dat het een 1,2l benzine motor zou zijn met een 1,2kWh accupack, in een seriële hybride configuratie, waarmee max 10km elektrisch mee zou kunnen rijden.
Zonder een stekker omdat zo de wagen quasi geen bijkomend gewicht zou hebben.
Er zou ook geen versnellingsbak aan te pas komen en de ICE motor zou niet gekoppeld zijn aan de wielen, alles zou ook voorin liggen, het accupack onder de voorzetels.
Spijtig dat het een klein accupack is en niet zoals bij Toyota een iets groter met stekker zodat je lokale boodschappen (korte ritten die juist veel verbruik leveren op brandstof) elektrisch kunnen afgelegd worden.

Ronald Colonne 09:23
afbeelding van Ronald Colonne

Deze serie-hybride is wat momenteel het zuinigst op benzine te vinden is !
Waar wachten ze bij Nissan nog op !

Uw reactie