Tesla koopt Duits automatisatiebedrijf, plant Gigafactory in Europa

teslagiga-skynet

Nee, aan grootdenkendheid geen tekort bij Elon Musk. Want tussen hyperloop links en wonen op Mars rechts heeft de man Grohmann Engineering in Duitsland overgekocht, het Tesla Advanced Automation Germany gedoopt en denkt hij luidop aan een tweede gigafactory... op Europese bodem.

Go big, or go home, we beginnen stilaan Musk ervan te verdenken deze slogan op zijn onderrug te hebben getatoeëerd. Want daag je hem uit om ter eerst tegen een muur te lopen, hij zou knock-out liggen voor je een helm kan opzetten. Het verklaart ook de evolutie van zijn Tesla-automerk. Die nood om te winnen, niet dat tegen de muur lopen.

Zo kocht Tesla het Duitse Grohmann Engineering, een bedrijfje dat gespecialiseerd is in de automatisering van processen. Of in mensentaal: het bedrijf is in staat om productielijnen te bouwen voor Tesla. Nodig, als Tesla tegen 2018 op jaarbasis 500.000 auto's wilt produceren. Dat het menens is blijkt uit het feit dat Tesla zo'n 1.000 ingenieurs en technici zal aantrekken richting het herdoopte Tesla Grohmann Automation om mee te bouwen aan de meest geavanceerde autofabriek ooit. Of wederom in mensentaal: de boel zo automatiseren dat er bijna geen mens meer aan te pas hoeft te komen (= minder kosten).

Over die fabriek

Waarom Musk niet gewoon een bedrijf uit Amerika overnam (om even de Trump-pet aan te trekken)? Wel, de overname komt niet zomaar uit Musk's broekzak gevallen. Want de deal is nog niet rond of de CEO van Tesla praat al openlijk over een tweede gigafactory die moet opgetrokken worden in Europa. Onder het motto: 'the machine that builds the machine.'

Als er één man in staat is om Terminators SKYNET op te starten (vanaf Mars), dan is het Musk wel.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws