Toyota Tank is zachtaardig minibusje

toyota-tank_01

Zijn naam en looks mogen misschien anders pretenderen, deze exclusief voor de Japanse markt bedoelde Tank is vooral een zachtaardige familiewagen. Met een centraal verwijderbare vuilbak van 5 liter en genoeg opbergruimten om Ikea jaloers te maken. Welkom in het gekke Japan.

Denk aan een PROACE met dwerggroei die het sportjasje van de GT86 aantrekt. Dat lijkt ons de beste manier om deze Toyota Tank te omschrijven. Een Typisch Japans minibusje. En met typisch bedoelen we vooral; uitermate raar. Want zijn bij ons camionettes voor mensenvervoer nog best braaf gestileerd, dan gaan ze in het land van de rijzende zon helemaal loco.

Onder het best wel absurde uiterlijk een 1-liter driecilinder benzine die het moet rooien met een handjevol pk's en 140 Nm koppel. Binnenin plaats in overvloed voor de vijf inzittenden. Achteraan kan je zelfs de stoelen 70 graden kantelen om een dutje te doen. Daarnaast zijn er opbergvakken in overvloed en een vuilbak van 5 liter die je gemakkelijk uit de wagen kan nemen. We hebben er wel iets mee, met deze funky karretjes. Dat 'ie zo sterk als een tank is, dat betwijfelen we dan weer.

toyota-tank
toyota-tank
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 4 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Hendrik 17:15
afbeelding van Hendrik

Kan je meer mee aanvangen dan met een doorsnee Golfje...importeren die boel !

Alfred 17:24
afbeelding van Alfred

Waarom beter dan een Golf ?

@Redactie: typo in de tekst: de motor "moeit" het rooien... ? ;-)

Hendrik 21:03
afbeelding van Hendrik

...gewoon uit praktische overwegingen, veelzijdigheid?
Je kan er bvb makkelijker een fiets of 2 in kwijt. Maar dat moet ieder voor zich uitmaken natuurlijk. Ook de design zal niet iedereen aanspreken.

Esprit 18:16
afbeelding van Esprit

Jammer dat die dingen hier geen populariteit genieten, zijn leuke dingetjes. Maar de zeldzame pogingen zoals Wagon R, Cube en Materia zijn allemaal vrij succesloos geweest...

Uw reactie