Waarom de Renault Twingo GT een koopje is

renault-twingo-gt-2016_02

Renault heeft een prijs geplakt op haar Twingo GT. Leg je 15.600 euro neer bij de Franse dealer, dan krijg je een 109 pk sterke hatchback met motor achterin en achterwielaandrijving. Koopje, toch?

Zeemzoete herinneringen hebben we aan de Twingo R.S.. Met de komst van de nieuwe generatie Twingo maakten we een sprongetje maar slaakten we evenwel een zucht. Want jawel; achterwielaandrijving in een Twingo lijkt een perfect basis om RS-gerief van te creëren, het kleine driecilindertje achterin maakt het echter moeilijk om duchtig wat pk's tevoorschijn te toveren.

Volgens Renault is 109 pk dan ook het maximum dat er valt te puren uit de 0.9 TCe-benzine. Een statement dat ook door Mercedes wordt onderstreept, want hun smart Brabus - lees; het Duits broertje van de Twingo GT - doet het met exact evenveel stuks.

renault-twingo-gt-2016

Vanaf hier wordt het echter interessant, want waar smart dik 21.000 euro vraagt voor haar Brabus-variant, kost de technisch identieke Twingo GT 15.600 euro. Zo'n 6.000 euro goedkoper puur omdat er een Franse badge op hangt. Dat lijkt het verkooppunt van zo'n Brabus toch plots een stuk moeilijker te maken...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws