Freddy Loix zet punt achter rallycarrière

freddy-loix

Vanaf 1989 met dikke letters in het boek van rally geschreven, Freddy Loix. Na 27 jaren zet hij evenwel een punt in dat boek. Zijn racehelm aan de haak, tijd om jong talent plaats te geven. Aldus Loix.

Zevenentwintig jaar lang rally, waardoor er weinig is waar Loix niet van achter het stuur heeft gezeten. Zijn carrière bracht hem dan ook tot bij Opel, Peugeot, Hyundai, Toyota, Mitsubishi en - tijdens een latere wederkeer - Skoda. Met Skoda wist de 46-jarige Limburger zijn carrière in schoonheid te eindigen. Met sinds 2010 een alleenrecht op de eerste plaats in de rally van Ieper. Toch hangt de rallyrijder officieel zijn helm aan de haak.

'Misschien rijd ik nog een paar rally’s voor de fun, maar mijn carrière als professioneel rijder zit er op,' aldus Loix. *'Een van de redenen waarom ik stop, is omdat één van mijn langdurige sponsors heeft voorgesteld om de marketing activiteiten van meerdere automobielconcessies van de Volkswagen-groep voor mijn rekening te nemen. Maar ik koester ook een project dat me nauw aan het hart ligt: ik zou heel graag een jonge rijder helpen het te maken door hem in mijn ervaring te laten delen.

Zo heeft de man die voor altijd ‘Fast Freddy’ zal zijn misschien een punt achter zijn carrière gezet, zijn vakkennis zou in de toekomst nog van belang kunnen zijn, zowel in de marketing als bij jonge talenten. We hebben het laatste nog niet gehoord van Freddy Loix.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws