Elektrische kat: Jaguar I-Pace Concept (2016)

jaguar_i-pace-concept_1

Zoals het een echt nachtdier betaamt heeft Jaguar diep in de voorbije nacht haar I-Pace Concept voorgesteld, de voorbode van een elektrische SUV met 500 kilometer range onder de kap die in 2018 op de markt moet verschijnen.

Deze i-Pace is wat Jaguar in petto heeft voor het crossoversegment dat dezer jaren enorm aan het exploderen is. Wil je een beetje goeie verkoopscijfers halen, dan zorg je best dat je hier aanwezig bent. Helemaal top wordt het als je ook iets elektrisch kan aanbieden.

Dat doet Jaguar dus met de i-Pace Concept, die met zijn 90 kWh sterk accupakket de aanval zou kunnen openen op de Tesla Model X 90. Met 400 pk en 700 Nm moet de gebruiker ruimschhots voorzien zijn van vermogen. De radius van de -Pace Concept bedraagt volgens de Europese cyclus 500 km. In de VS spreken ze van een meer voorzichtige 340 km, iets minder dan wat Tesla aanbiedt dus. 0-100 km/u doe je in zowat vier seconden.

jaguar_i-pace-concept

Maar minstens even fijn zijn de looks van dit studiemodel. Geen plompe SUV, maar een wagen die het gen van Jaguar in zich draagt. Hoewel hij met zijn 4,68 meter lengte maar een beetje korter is dan de F-Pace weet Jaguar te zeggen dat deze i-Pace van 0 af opnieuw ontworpen is. Getuige ook het eigen chassis waarover de I-Pace mag beschikken.

jaguar_i-pace-concept

Jaguar showt deze i-Pace Concept op het autosalon van Los Angeles dat de komende dagen een massa volk ontvangt. Een productierijpe versie wordt verwacht tegen 2018.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
baltus beton 23:18
afbeelding van baltus beton

Een Volvo kan mij totaal niet bekoren, maar dit vind ik een prachtige wagen. Goed bezig, Jaguar.

buyck 10:21
afbeelding van buyck

Waanzinnig mooi! Echt TOP... Tesla zet u maar schrap, there coming!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws