Officieel: Lamborghini Huracan RWD Spyder (2016)

Lamborghini-huracan-lp-580-2-spyder-2016_01

580 pk naar de achterwielen en dakloos luisteren naar de monsterlijke 5.2-liter V10. Moeten we nog meer zeggen?

Lange tijd zwaaide vierwielaandrijving de plak bij Lambo maar testrijder Valentino Balboni kon moederbedrijf VAG overtuigen om toch ook eens alle kracht naar de achterwielen te sturen, de Gallardo Valentino Balboni was geboren. Een succes, want met de komst van de Huracan ziet Lamborghini er geen probleem in om gewoonweg een goedkopere achterwielvariant in de cataloog te zetten. Dat is zo voor de coupé en vanaf vandaag ook voor de Spyder.

Ten opzichte van de 4WD-variant verlies je wel enkele paarden maar met 580 pk kom je heus niets te kort om je richting een boom te katapulteren. Meer nog, de RWD-versie zeult door het ontbreken van extra differentiëlen en mumbo jumbo zo'n 86 kilogram minder mee. Dat scheelt toch meteen een supermodel of twee minder als passagier.

Lamborghini-huracan-lp-580-2-spyder-2016_01

Dat je bekijks zal hebben bij de supermodellen met deze Huracan RWD Spyder staat buiten kijf. Zo goed als identiek aan zijn 4WD-broertje, dat wel, maar de voorbumper met aangepaste luchtsleuven zal de kenners op de hoogte brengen. Enfin, de rijken der aarde met enig racebloed in hun aderen hebben weer iets om naar uit te kijken.

Lamborghini-huracan-lp-580-2-spyder-2016_01
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws