Mini JCW Rally doet het met BMW zes-in-lijn

mini-jcw-rally_02

Na vier jaar koning moest Mini dit jaar het Dakar-kroontje afgeven aan Peugeot. Met deze gloednieuwe John Cooper Works Rally zal het merk terug dingen naar dat kroontje, met een zes-in-lijn van BMW als verrassing in de hoed.

Samen met partner X-Raid wist het Mini-team van 2012 tot 2015 de Daker-zege naar huis te halen. Een monsterslag, dat zeker, die in 2016 ten einde kwam. Want plots was daar Peugeot met haar 2008 DKR met achter het stuur Stéphane Peterhansel, een coureur die nota bene twee overwinningen van Mini binnenhaalde voordien. Daarom ook dat het Britse merk uit is op wraak. En daarvoor kijkt het niet op een tientje meer of minder.

Want jawel, samen met X-Raid prepareerden ze een gloednieuw dakarmonster. Die John Cooper Works Rally is nog steeds gebaseerd op de Countryman maar puurt zijn kracht tegenwoordig uit een 340 pk sterke zes-in-lijn diesel van BMW die vanaf 1.850 tpm maar liefst 800 Nm koppel naar de vier wielen stuurt. Dat de ophanging state of the art is, dat hoeven we je niet te vertellen.

mini-jcw-rally

Straffer is dat onder de meer aerodynamische schulp maar liefst drie reservebanden schuilen en dat er twee hydraulische staven het geheel de lucht in kunnen zwieren. Benieuwd of ze Peugeot het vuur aan de schenen kunnen leggen begin volgend jaar.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws