Porsche behoudt Macan als kleinste

porsche-macan_s-114

Met het relatieve succes van de Macan en de 718 Boxster zou Porsche wel eens kunnen beginnen denken aan een heel gamma kleinere modellen, naast de 911. Niets is echter minder waar, want de sportwagenbouwer wil die twee als kleinste model in het gamma houden.

De verkoopscijfers in de eerste helft van 2016 braken weer records, en daarom vroegen sommigen zich af of Porsche verder op deze lijn wil werken. Betaalbare sportwagens en sportieve SUV's, er lijkt een markt voor te zijn. Maar na de recente vernieuwingen aan de 718 Boxster heeft Porsche geen zin om nog een nieuw model aan de onderkant van dat gamma te ontwikkelen.

"We blijven nog altijd een sportwagenbouwer," klinkt het bij Detlev von Platen, verkoopsdirecteur bij Porsche. "We hebben niets te winnen bij het bouwen van goedkopere Porsches. Bij ons gaat het om kwaliteit, niet om de kwantiteit."

Naar ons idee een slimme uitspraak, want hoewel massaproductie en kleinere modellen op korte termijn meer geldgewin betekenen, kunnen ze de waarde van het merk naar beneden halen. Eerst wil iedereen een Porsche, plots worden ze betaalbaar, dan koopt iedereen een Porsche. Maar na een aantal jaren hééft iedereen een Porsche, en is het speciale er weer af. In hoeverre dat nu al gebeurde met modellen als Cayenne, Macan en Panamera, wordt hier opengelaten.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 9 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (9)

Plaats een reactie
John 10:39
afbeelding van John

Haha, die laatste zin. Ik denk niet dat iedereen ondertussen al een Porsche heeft.
Ik vraag mij wel af of er veel "kale" (kleine) Porsches rondrijden? Zo net genoeg geld voor eentje te kopen, maar dan geen geld meer hebben voor de opties.

Wielli Naassens 23:32
afbeelding van Wielli Naassens

Veel kleinder dan dat mag het echt niet worden

P. Nis 09:52
afbeelding van P. Nis

De VAG gangsters en bedriegers willen meer geld vragen voor steeds weer hetzelfde sjoemelproduct met een ander logo:
De trappen van vergelijking op z'n VAGees:
redelijk duur: SEAT
wat duurder dan duur: SKODA
veel te duur: VW
verschrikkelijk duur: AUDI
extreem duur: PORSCHE

John 13:08
afbeelding van John

Er is nog een artikel over de VW Passat Cc die uit productie gaat, waar nog niet op gereageerd is. Een gemiste kans om je zelfde discour nog eens te herhalen! Ik zou toch zo graag nogmaals je kritiek lezen.

Wim 17:42
afbeelding van Wim

haha :)

Bart Javel 17:41
afbeelding van Bart Javel

De kritiek is jammer maar helaas wel terecht en correct.

Barry 12:36
afbeelding van Barry

Eindeloos en tot vervelens toe herhaalde kritiek is nooit terecht en correct. Wie probeer je nog te overtuigen? En waarom?

Techno Patat 14:21
afbeelding van Techno Patat

Hij noemt zichzelf P.nis en jullie reageren daar zelfs nog op :P? En dat komt van iemand met de nickname TechnoPatat :D!
Laat dat manneke toch, het is de enige manier om iets van aandacht te scoren met z'n geslachtsdeel, de laatste keer dat dat kelderslakske een vrouw zag was bij het medisch onderzoek in het 2e middelbaar ;-)!

Muille Donald 19:43
afbeelding van Muille Donald

VAG verkoopt hun saaie voertuigen in 5 'prijsklassen'.
Eigenlijk vragen ze extreem hoge prijzen voor hun logo's, want dikwijls gaat het om dezelfde auto's met dezelfde motor en bijhorende sjoemelsoftware.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws