Car of the Year: de 7 finalisten

coty-2017

Na een hele hoop testwerk, vergelijken en bekijken van wagens, hebben de juryleden van de Europese Auto van het Jaar-verkiezing hun zeven finalisten bekendgemaakt.

Of er verrassingen tussenzitten? Wel, de Bentayga en Ford GT werden eruit gegooid, en ook de Tesla Model X kreeg geen ticketje voor de finaleronde. Dus de grote buitenbeentjes zitten er alvast niet meer bij.

De 58 juryleden kozen een shortlist van verschillende modellen, waarbij er slechts twee modellen van niet-Europese oorsprong zitten. Ook wordt geen enkel hybride of elektrisch model tot de finalisten geteld dit jaar. Wie er dan nog wel tussenzit? De Alfa Romeo Giulia, Citroën C3, Mercedes E-Klasse, Nissan Micra, Peugeot 3008, Toyota C-HR en Volvo S90/V90.

Op de vooravond van het autosalon van Genève wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt. Dan weten we wie de Opel Astra en Volkswagen Passat zal opvolgen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
B4 22:06
afbeelding van B4

De Nissan en Toyota zijn niet echt bijzonders, de Mercedes is gewoon goed zoals de voorgangers, de Volvo is erg groot en vrij prijzig maar toch om even rekening mee te houden maar denk vooral tussen de Peugeot, Citroën en Alfa. Alle 3 een Europees merk dat toch in vrij slechte papieren zit en dus reclame kan gebruiken. Alle 3 ook iets anders; Peugeot met zijn looks en dashboard, Citroën omdat die lekker eigenwijs is en Alfa omdat die bloedmooi is, sterke prestaties neerzet en op papier scherp geprijsd is... Denk dus ook dat de Alfa het meeste kans maakt om te winnen

Sander Vranckx 09:18
afbeelding van Sander Vranckx

de Volvo V90, deze is misschien niet zo opvallend, maar combineert al het goede uit de auto-wereld: techniciteit, design, veiligheid,

Uw reactie