Peugeot niet op autosalon Frankfurt

peugeot3008_testdrives_201610_48

Peugeot zal niet aanwezig zijn op de IAA van Frankfurt in het najaar van 2017. Dat liet de boekhouding weten na een diepgaand cijferonderzoek in een kosten-batenanalyse.

Peugeot lijkt daarmee de trend te volgen die andere merken opzetten. Met name het autosalon van Parijs dit jaar blonk uit door de grote afwezigen. Geen Volvo, geen Ford en ga zo maar verder. Nu geeft Peugeot als eerste forfait voor het autosalon dat volgend najaar in buurland Duitsland plaatsvindt.

Bij Peugeot hebben ze de cijfertjestabellen eens opengespreid en zijn ze tot de conclusie gekomen dat een groot autosalon niet meer evenredig is aan een goede verkoop. De budgetten zijn niet oneindig en het merk zet liever in op andere vlakken. Daarbij komt nog eens dat Peugeot in Duitsland met een marktaandeel van slechts 1,7% altijd maar weer moest opboksen tegen de waaier aan nieuwigheden bij de Duitse merken die daar nu eenmaal beter in de markt lagen.

Peugeot kijkt verder naar een ander vorm van visibiliteit op maat, zoals Ford met haar "Go Further"-presentaties begon in 2016. Of er ook andere autosalons sneuvelen is nog niet geweten, al kan ook dat het geval zijn als de opbrengst te min is voor het merk.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws