Volvo haalt rijplezier uit je leven met deze rode sleutel

volvo-red-key-sleutel_01

Krijg je van man- of vrouwlief steeds de rode sleutel mee voor de Volvo V90, S90 of XC90, dan neemt die je danig in het ootje. Want hoewel de rode kleur sportieve prestaties insinueert, heeft de sleutel een serieus ander doel...

Het lijkt erop dat Volvo met weemoed terugdacht aan haar tijden onder Ford-vlag bij het bedenken van deze 'Red Key'. Want Ford had ook al eerder een sleutel met verregaande gevolgen voor chauffeurs. De Zweden nu dus ook. Want Volvo stak in de optionele sleutel gegevens die een impact hebben op het rijden.

Ontwikkeld voor bezoekjes aan de garage, bij valetparking (niet echt gebruikelijk bij ons) of als je besluit je S90 uit te lenen aan je zoon zorgt de sleutel ervoor dat de maximumsnelheid van de Zweed op 120 km/u komt te liggen. Daarnaast zet de adaptieve cruisecontrol zich automatisch op de maximale afstand tot de voorligger. Nog ééntje? Er staat een limiet op het volume van het audiosysteem.

Volvo stelt de sleutel beschikbaar voor eigenaars van de S90, V90 en XC90. In de UK moet die alvast 110 pond gaan kosten (130 euro).

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws