Verzamelstuk: Honda Civic Type-R Black Edition (2017)

honda-civic-black-edition-2017_01

De passage van de huidige Civic Type-R is kort maar krachtig, want de nieuwe generatie lonkt al om de hoek. Van het huidige exemplaar zullen er nog 100 stuks van de band rollen in het Engelse Swindon, met allemaal een Black Edition-badge. Dé Type-R voor verzamelaars dus.

Of de huidige vierde generatie even memorabel in het geheugen zal blijven plakken als z'n voorgangers moet de toekomst uitwijzen. Wel is zijn passage best kort te noemen. Want in 2015 op de markt, begin 2017 worden de laatste 100 stuks al in elkaar geschroefd. Daar waar z'n atmosferische voorganger het zo'n vijf jaar mocht uitzingen hoog in de toeren.

Niet dat er daardoor een gat ontstaat, want de huidige krijgt simpelweg meteen vervanging van een nieuwe die zich baseert op de nieuwe generatie Civic. Waardoor de Honda-fabriek in het Engelse Swindon de opdracht heeft gekregen om de laatste onderdelen en panelen in elkaar te steken om de deur uit te sturen. In totaal was er nog genoeg voor honderd stuks, die door het leven zullen gaan als Black Edition.

honda-civic-black-edition-2017

Daarbij geen extra oomph of leeggehaald interieur, wel rode details op de spoiler en omgekeerde stoelen (als in: Zwart met rode inleg, niet rood met zwarte inleg). Misschien wat magertjes, dat wel, maar wees er maar zeker van dat dit dé verzamel Type-R wordt. In hoeverre dat bestaat natuurlijk...

honda-civic-black-edition-2017
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws