Toyota Prius C aan de facelift (2017)

toyota-prius-c-2017_01

De Toyota Prius C, de Yaris hybride van de Verenigde Staten zeg maar, krijgt een opfriskuur. Waardoor het kleintje best sportief voor de dag komt. Zou dit aanslaan in Europa?

Hoewel je zou denken dat Toyota al haar hybridemodellen aanbiedt in Europa zijn er nog marktspecifieke gevallen links en rechts. Uiteraard in eigen land maar ook in de VS. Want daar kent de Prius-familie één lid meer, de Prius C. Dat kleintje is steeds het visueel sportieve broertje van de Yaris hybride geweest. Met bumperwerk dat wat gelijkt op de pre-facelift GT86.

toyota-prius-c-2017

Met de facelift voert Toyota die sportiviteit nog wat op, want het geeft de bumpers zwarte lijsten en ook de mistlichten krijgen een zwarte rand. Daarnaast tekent Toyota’s Safety Sense present. Met noodrem, lane departure warning en automatische grootlichten. De aandrijflijn deelt de Prius C nog steeds met de Yaris hybride. Denk dus aan een 1.5 bezine met elektrohulp goed voor 100 pk. Het normverbruik ligt wel wat hoger tegenover die Yaris. Want de Prius C geeft 5 l/100 km op (Yaris: 3,3 l/100 km). Al ligt dat deels aan de andere cyclus die ze in de VS gebruiken.

toyota-prius-c-2017

Zouden jullie dit karretje overwegen in Europa?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws