Officieel: Mini Countryman JCW heeft 231 volwassen pk's (2017)

mini-countryman-jcw-2017_01

De JCW-familie telt weer een nieuwe telg, Want MINI goot het sportief sausje ook over de Countryman. Waardoor John Cooper Works wat volwassen wordt. Getuige de standaard vierwielaandrijving om de 231 pk veilig op de weg te krijgen.

Cooper S heeft al sinds geruime tijd een overtreffende trap; John Cooper Works. Die 'JCW' vindt nu ook al vrij spoedig zijn weg naar de nieuwe generatie Countryman. Waardoor de op het BMW X1-chassis staande SUV 231 pk tapt uit een 2-liter viercilinder turbobenzine. Die kracht kan je via een manuele zesbak naar de vier wielen sturen, al is er ook een optionele 8-traps automaat beschikbaar.

Volgens MINI stelt de Countryman JCW huisvaders daarmee in staat om de honderd aan te tikken in 6,5 seconden. Interessanter om de kinderen gelukkig te houden is de actieve uitlaat die je met een druk op de knop wat meer trakteert op plofjes. Remgerief van Brembo en een herwerkte ophanging zorgen dan weer voor het dynamische karakter.

mini-countryman-jcw-2017

Uiterlijk pronkt de sportiefste Countryman met steviger bumperwerk en een spoiler achterop. Het interieur gaat dan weer door het leven met sportstoelen en rode accenten. Waarschijnlijk wel optioneel, net zoals de rode accenten buiten die bij een exclusief pakket horen. In april zal de Countrymen JCW zijn debuut beleven op het autosalon van Shangai.

mini-countryman-jcw-2017
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws