Officieel: Skoda leukt Citigo op (2017)

skoda-citigo-facelift-2017_01

Skoda's kleinste krijgt een reeks updates doorgevoerd in navolgen van de Volkswagen UP! facelift die vorig jaar al het daglicht zag. Wat er zoal nieuw is aan de Citigo?

Het blijven wat vreemde eenden in de bijt, het triootje UP!, Citigo en Mii. Toch mag het groepje na zes jaar dienst nog even verder bollen. Al kreeg de UP! eerder al een facelift en mag de Citigo nu ook volgen. Die frisse Tsjech herken je aan het nieuw voorsteven met serieus wat trekken van de Octavia facelift. Kijk maar naar het bumpwerk en de sterker uitgesneden grille. In stukken gesneden koplampen tekenen niet present, al valt er ook wel nieuw lichtspul te rapen.

skoda-citigo-facelift-2017

Rondom sieren de veranderingen door afwezigheid, want zijkant en achterzijde gaan ongewijzigd door het leven. Hetzelfde kan niet gezegd worden binnenin, want een nieuwe instrumentencluster en stuurwiel met functies moet het goede weer maken. Net zoals de wat herwerkte middenconsole. Simply Clever is de paraplu die zich verstopt onder de passagiersstoel. Handig, voor het regenachtig weer in België.

skoda-citigo-facelift-2017

Voorin blijft de bekende 1.0 MPI dienst doen. Drie cilinders sterk en beschikbaar met 60 of 75 pk. Van een turbo-variant, zoals in de UP!, is geen sprake. Tenslotte is er ook nog de 1.0 G-TEC. Op aardgas en 68 pk sterk.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Adriaan 11:04
afbeelding van Adriaan

Wat is het verschil tussen een renault kangoo en een mercedes citan? Tussen een renault alaskan en een nissan navara? Tussen een fiat fullback en een mitsubishi l200? Tussen een citroen c-zero, peugeot ion en mitsubishi imiev? Tussen een renault master en opel movano?
Want ja, vag staat alleen met het rebadgen van auto's in de wereld he!

Alfred 16:36
afbeelding van Alfred

Moet je niet wat verder spelen met je spamrobotje?

Adriaan 16:52
afbeelding van Adriaan

Ik vind het een leuk autotje, alleen spijtig dat de meerprijs voor cng nogal hoog ligt.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws