Reïncarnatie: Dit is de Mitsubishi Grand Lancer

mitsubishi-grand-lancer-2017_03

Zwevend tussen leven en dood, de Mitsubishi Lancer. Want hoewel al jaren ten dode opgeschreven blijven de Japanners de sedan in leven houden. Deze Gran Lancer is de laatste reïncarnatie van het ooit illustere model.

Mitsubishi is klaar met sedans, hatchbacks en ander laagpotig gerief. Want SUV's en Crossovers moeten de norm worden voor het Japanse merk. Al houdt het ze niet tegen om nog wat extra te verdienen aan de Lancer-benaming. Hoe anders verklaar je het opduiken uit de doden van deze Grand Lancer. Marktspecfiek voor China, Taiwan en Maleisië is dit een soort van evolutie op de tiende generatie Lancer. Getuige het Dynamic Shield (Mitsubishi's voor een chromen grille) en redelijk speciale achterkant. Een stevig lijntje of twee op de flank past dan weer het dynamische voorkomen langszij aan.

Heftiger onder handen genomen is het interieur, want in essentie is dat gloednieuw. Met een digitale instrumentencluster, een 8-duims infotainmentsysteem en moderne lijnen. Simpel maar best aardig, het resultaat. Al zeggen we het zelf.

mitsubishi-grand-lancer-2017

Klanten zullen alvast niet lang moeten nadenken over de aandrijving. Want enkel een 1.8-liter viercilinder benzine tekent present met 140 pk. Straf is dat die de achterwielen aandrijft. Waardoor we ons afvragen op welk chassis deze sedan rolt. Ongeacht het chassis moet de kracht wel eerst nog via een CVT worden gesluisd. Waardoor rallyprestaties naar alle waarschijnlijkheid uitblijven.

mitsubishi-grand-lancer-2017
mitsubishi-grand-lancer-2017
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
B4 20:34
afbeelding van B4

Zoals zoveel Mitsubishi modellen een zoveelste leven, zonde. Maar toch wel leuk dat deze technologisch up-to-date is

Evo X 21:17
afbeelding van Evo X

Eindelijk is 'n interieur dat Mitsubishi terugbrengt naar de kwalitatieve interieurs van eind jaren 90! Zonder 'm vol knopjes te proppen en terug een digitale klimaatregeling. 'Heeft alles van ne grote zonder protserig te zijn.' is nog niet 't geval maar ze komen toch al 'n beetje in de buurt. Heb Lancer steeds links laten liggen vanwege z'n interieur, misschien trekken ze (ex)galant rijders nu wel over de streep. Hopelijk nog steeds zo'n 1300kg, en dan een 1.8i met binnenin alle toeters en bellen in 'n leder jasje. mja, paar keer naar grote zus haar modellen aan 't zien voor genre i40, doch, simpele niet kapot te krijgen degelijkheid van bovenstaande geniet de voorkeur. :)

Kris 21:32
afbeelding van Kris

Verkeerde informatie Autofans, dit is wel degelijk een voorwielaandrijving zoals we de Lancer hier kennen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws