Skoda frist Rapid en Spaceback-broertje op (2017)

skoda-rapid-facelift-2017_01

Is de facelift bij de Octavia zeer uitgesproken met de introductie van de gespleten koplampen, dan pakt kleinere Rapid het een stuk braver aan. Met subtiele wijzigingen voor 2017 en de introductie van de 1-liter TSI driecilinder.

Het grootste visuele verschil van de Rapid mag 'm dan wel in de koplampen zitten, stevig messenwerk blijft uit. Wel krijgen ze bi-xenon-technologie en led-dagrijverlichting. Daarnaast werden ook bumpers lichtjes hertekend. Met chromen streepje onderaan of sportieve zwarte inlegstukken. Binnenin tekenen dan weer nieuwe ventilatiemonden, inlegstroken en aircobediening present. Twee USB-oplaadpunten achteraan vullen de simply clever-lijst aan.

De meest technische belangrijke nieuwigheid is de toevoeging van de 1-liter TSI van de Volkswagenstal in het motorenaanbod. Die is 95 of 110 pk sterk en kan in z'n zuinigste configuratie schermen met een normverbruik van 4,4l l/100 km en een CO2-uitstoot van 101 g/km. Waardoor de oudere 1.2 viercilinder benzine trouwens op pensioen mag. Daarnaast beschikt de Rapid en Rapid Spaceback ook nog over de 1.4 TSI (125 pk), 1.4 TDI (90 pk) en 1.6 TDI (116 pk).

skoda-rapid-facelift-2017

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Adriaan 15:07
afbeelding van Adriaan

Een serieuse verbetering, ondanks dat ik het bestaansrecht van een rapid soms serieus in vraag stel. Want een iets duurdere fabia, moet daarvoor echt een nieuw model uitkomen, of zie ik het verkeerd?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws