Officieel: Mitsubishi Eclipse Cross is frisse wind (2017)

mitsubishi-eclipse-cross-2017_02

Mitsubishi moet terug markt veroveren en dat zal het doen met de Eclipse Cross. Geen nieuwe iteratie van de gelijknamige coupé van weleer, wel een compacte crossover. Jawel.

Bij Mitsubishi maken ze er geen geheim van: stelselmatig wil het merk groeien naar een gamma dat bijna volledig uit SUV's en soortgelijk hoogpotig gerief bestaat. Een manier om de verkoop terug aan te zwengelen wereldwijd en dan vooral in Europa.

Met de Outlander als lijsttrekker en deze Eclipse Cross als tweede onderdaan en hipper broertje van de al bestaande ASX.

mitsubishi-eclipse-cross-2017

Anders kan je de Eclipse Cross dan ook niet omschrijven. Want hoewel mijlenver weg van de originele Eclipse is het wel de meest sportief ogende SUV die Mitsubishi in haar gamma heeft staan. Met dank aan de vrij uniek gevormde achtersteven. Op z'n Japans, zoals Honda en Toyota ook wel eens durven. Met z'n lengte van 4,4 meter heeft hij alvast een andere Japanner in het vizier; de Nissan Qashqai. Al zal je door de dalende daklijn wel toegevingen moeten doen op koffergebied. Zowat hetzelfde verhaal bij de Toyota C-HR.

Nieuwe stijl

Uiterlijk vallen er dan nog kenmerken van de grotere Outlander te herkennen, binnen is het opvallend nieuw en modern. Met een head-updisplay en best aardig vormgegeven dashboard. Lezers met een vergrootglas hebben waarschijnlijk al het aanraakvlak gezien op de middenconsole. Daarmee bestuur je voortaan het Smartphone Link Display Audio-systeem. Het infotainmentsysteem dat je kan linken aan Apple CarPlay en Android Auto zeg maar.

mitsubishi-eclipse-cross-2017

De achterbank, die beschikt dan weer over een diepteregeling, verstelbare rugleuning en kan je neerklappen in een 60/40-verhouding. Hoe groot de koffer er dan van wordt, dat geven ze evenwel nog niet mee.

Ploetergerief?

Over de motoren laat Mitsubishi niet veel informatie vrij. Al wisten we eerder al dat en 1.5 viercilinder turbobenzine en een stevigere 2.2 viercilinder turbodiesel hun weg zullen vinden onder de kap. Net zoals een vierwielaandrijving en de nodige automaten.

mitsubishi-eclipse-cross-2017

Tijdens het autosalon van Genève zal Mitsubishi - waarschijnlijk - groots uitpakken met deze Eclipse Cross.

Auteur: Auteur: Yvesw
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
B4 17:27
afbeelding van B4

Ben benieuwd... maar vrees wel voor een kleine koffer

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws