Volkswagen Arteon: Terugkeer van de vijfdeurs Passat

vw-arteon-2017-4

Er was een tijd dat de Volkswagen Passat een vijfdeursversie had als bestverkopende euh... variant. De Arteon is opnieuw een vijfdeurs in het segment waar Volkswagen lang alleen vierdeurs en stationwagons maakte.

Nochtans is de Arteon niet zomaar een Passat met vijfde deur, of een aangepaste Audi A5. Volgens Volkswagen luidt hij het begin van een nieuw designtijdperk in. Volkswagen spreekt verder ook van een avant-garde Gran Tourismo. Het kind moet een naam hebben.

gegroeid

De Arteon is met zijn 4,86 meter lengte langer dan de vorige (Passat) CC, en is ook 1,6 centimeter breder en 1 centimeter hoger. Tegenover de huidige Passat is de wielbasis 5 centimeter langer. Het verschil zit 'm in de kleintjes. De kofferinhoud bedraagt 563 liter, met een neergeklapte achterbank krijg je er 1.557 liter in.

vw-arteon-2017

hogere positie

Volkswagen doet haar best om de Arteon qua uitrusting op een hoger niveau te plaatsen dan de Passat. Zo is er een 9,2 inch infotainmentscherm en heb je ook een digitale instrumentencluster voor je neus, standaard.

vw-arteon-2017

Onder de kap vinden we de nieuwe 1.5 TSI met 150 pk en cilinderuitschakeling. Ook komt er een 2.0 TSI met 190 pk of een versie met 280 pk. Die laatste is er standaard altijd met DSG en 4Motion. Bij de diesels krijg je de keuze tussen tweeliters met 150, 190 of 240 pk.

vw-arteon-2017

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
moodystarfish 08:19
afbeelding van moodystarfish

Mmm, niet echt wereldschokkend imho... De neus is idd wel een (mooie? - moet er toch nog een beetje aan wennen) doorontwikkeling, maar al de rest heeft een hoog herkenbaarheidsgehalte: vorig model (achterkant), A5 (profiel), Passat (interieur). Niet dat ik bepaalde collega's hier op het forum een voorzet wil geven, maar had er zelf toch ook iets meer van verwacht... ;)

Optimus 11:43
afbeelding van Optimus

Voor mij die in het goudgeel zoals op de foto's graag.
Dikke bak zeg!

Ponrow 16:19
afbeelding van Ponrow

Is een mooie kleur maar toch liever gewoon R-line pakket in het "saaie" volkswagen grijs.

Beezzzt 13:25
afbeelding van Beezzzt

Inderdaad een mooie wagen. De achterkant is veel beter geslaagd dan deze van de A5. De proporties lijken beter in overeenstemming.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws