Officieel: Volvo XC60 (2017)

volvo-nieuwe-xc60-2017

Bijna tien jaar lang de bestverkopende SUV in z'n segment, de Volvo XC60. Waardoor het een understatement is om te zeggen dat de Zweden veel verwachten van deze tweede generatie. Topper van dienst is alvast een 407 pk sterke T8. Het mag dus naast veilig ook best vooruitgaan tegenwoordig.

Op wereldvlak is ongeveer één op elke drie Volvo's een XC60. Dus jawel, deze nieuwe generatie is van ontiegelijk belang voor het Zweedse eigenzinnig merk. Want de vorige - hoewel een verkoopstopper - kwam nog van tijden toen Volvo dikke maatjes was met Ford en Land Rover. Deze keer echter geen onderstel van een Freelander, wel Volvo's eigen SPA-platform. Waar ook de XC90 en S90 op mogen vertoeven.

volvo-nieuwe-xc60-2017

Visueel trekt de XC60 trouwens ook strepen van die twee rakkers. En dan vooral van de XC90. Want in grote lijnen is de XC60 een heet gewassen XC90. Met imposant voorsteven, gespierde schouders en achterzijde met fijne lichtunits. Jep, smaken kunnen we hem wel.

407 paarden, alsjeblieft

Nog een voordeel van dat SPA-platform is dat de 'kleine' SUV alle technologie van zijn grotere broer mag lenen. Zowel op veiligheids- als op motorenvlak. Zo heb je het City Safety-systeem met een stuurassistent en Oncoming Lane Mitigation om de gevolgen van een frontale aanrijding te beperken. En o ja, ook de Pilot Assistent tekent present. Waardoor de XC60 tot snelheden van 130 km/u bijna autonoom kan rijden.

volvo-nieuwe-xc60-2017

Voorin de bekende T's en D's. Denk maar aan de D4 viercilinder diesel met 190 pk of datzelfde blok als D5 met 235 stuks. Ook viercilinders in benzineland. Een T5 met 254 pk en een T6 met turbo en compressor die 320 pk en 400 Nm naar de vier wielen stuurt. Helemaal bovenaan de T8 Twin Engine Plug-in natuurlijk. Met 407 pk en een sprint naar de honderd van 5,3 seconden. Reken er echter maar op dat op termijn bravere motorisaties verschijnen om de Vlaamse koper te paaien.

Midden april start Volvo al de productie van de nieuwe XC60. Waardoor ongeduldige klanten niet lang hoeven te wachten.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 12 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (12)

Plaats een reactie
Carlos 12:27
afbeelding van Carlos

Aaaaalle we weten weeral waar voor te sparen :-p.

Kev 12:28
afbeelding van Kev

1 woord : Prachtig

Wim 13:18
afbeelding van Wim

idd, in R design trim mag hij er best zijn

GLENN 14:20
afbeelding van GLENN

Prachtige auto. Dat interieur is echt wel top.

Alfred 16:37
afbeelding van Alfred

Exterieur is zeker geslaagd, interieur is geen vette. Ventilatieroosters ogen vreemd en zijn té aanwezig, het scherm lijkt een ingeplakte iPad met dikke randen, waarbij er dan nog een reeks losse knoppen onder geplakt zijn die dan ook weer niet aansluiten bij het scherm. Heel logisch dat het knopje om een lied terug te gaan langs de raam ontdooiing (?) staat... Die speaker (?) in het midden van het dashboard is ook nog iets raar.

JelleDr 16:39
afbeelding van JelleDr

Prachtig! Misschien heb ik het per ongeluk overgeslagen, maar wordt ie geproduceerd? Ik geloof dat het niet meer bij ons was toch?

Alvin 17:39
afbeelding van Alvin

Mooie wagen. Zal zeker volgend jaar op mijn wish list staan, samen met nog andere automerken (inclusief enkele modellen van het VAG gepeupel zoals anderen het noemen). Dat VAG kwalitatief zou onderdoen voor Volvo wil ik wel serieus betwijfelen (en ik heb ervaring met de 2 merken)

Audi22 05:57
afbeelding van Audi22

In dit segment heeft voor mij de F-pace, Macan en stelvio de voorkeur. Volvo zijn "nieuwe" designtaal, plus ook het interieur kan mij persoonlijk totaal niet smaken. Nu volvo doet het goed, dus deze zal ook wel goed verkocht gaan worden.

Jaja 13:06
afbeelding van Jaja

In ieder geval is aan deze Volvo meer "design" dan aan al die Volkswagengroep-rotzooi die er al een eeuwigheid hetzelfde koekendozendesign hebben op zitten.

Yannick 12:17
afbeelding van Yannick

idd. Defenders!

Brechtje 16:38
afbeelding van Brechtje

Koekendozen design... doet me denken aan Defenders.

Champagne marc 19:12
afbeelding van Champagne marc

Prachtige wagen maar een droom voor mij

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws