Officieel: Nissan Qashqai facelift doet het ook zonder jou (2017)

nissan-qashqai-facelift-2017_01

Nissan heeft haar cashcow een verfrissende facelift gegeven en rust hem in één klap uit met zelfrijdende technologie. Waardoor 'ie jou op de autostrade eigenlijk niet meer nodig heeft.

Vier jaar op de markt, de huidige Nissan Qashqai, waardoor een facelift zich aandient. Die zorgt er volgens Nissan voor dat de overpopulaire crossover terug up-to-date is een strakker interieur krijgt en kan schermen met autonome technologie. Ingrijpender dan gewoon een nieuwe koplamp dus. Vergis je echter niet, want die zijn er en worden geflankeerd door de V-motion-grille vooraan. Waardoor er een scheutje Micra valt te bespeuren op de Qashqai. Achteraan van hetzelfde laken een broek. Want ook daar nieuwe bumper en lichten te bespeuren.

nissan-qashqai-facelift-2017

Binnenin pronkt Nissan met een verbeterde ergonomie, betere materialen - al dient de eerlijkheid ons te zeggen dat we er nog steeds niet warm van lopen - en vooral knappere technologie. Zo kreeg het NissanConnect-infotainmentsysteem een fris laagje maar springt vooral ProPILOT in het oog. Dat is Nissan's systeem dat autonoom rijden mogelijk maakt. Sturen, accelereren en remmen op de snelweg; hij neemt het van je over.

nissan-qashqai-facelift-2017

Niet geïnteresseerd in tech maar wel in design, dan biedt Nissan twee nieuwe kleurtjes aan, Vivid Blue en Chestnut Bronze en stoelen bekleed met zacht nappaleer en luxe 3D-stiknaden in de Tekna+-uitvoering. Een herwerkt onderstel, dempers en besturing moet het rijgevoel tenslotte terug op punt brengen. Waardoor de topper van Nissan er weer tegen kan voor enkele jaren.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
B4 20:43
afbeelding van B4

De mindere puntjes bijgewerkt en deze kan er met gemak nog enkele jaren er tegen aan. Hopelijk snel ook de X-Trail

Uw reactie