Mercedes aangeklaagd in China voor copyrightovertreding

mercedes-eq-ev-suv_02

Het Duitse Mercedes heeft in China een aanklacht aan haar broek omdat het in de toekomst gebruik wil maken van de EQ-benaming voor haar elektrisch wagens. Het Chinese Chery heeft namelijk een elektrische wagen genaamd eQ op haar thuismarkt, waardoor de Chinezen meteen ten strijde trekken tegen de Duitsers. Ironisch?

copyrightovertreding en China, je denkt ze bijna altijd andersom. In dit geval is dat echter niet het geval, want nee, geen Chinees merk dat een model van Mercedes namaakt voor één derde van de prijs (en veiligheid), wel Mercedes dat een overtreding begaat. Het is te zeggen, Mercedes plant de komende jaren het EQ-submerk uit de grond te stampen. Met een arsenaal van 9 elektrische wagens tegen 2025.

Voor Chinese constructeur Chery knelt daar alvast een schoentje, want het merk heeft sinds 2014 de eQ op de Chinese markt, een compacte elektrische wagen. De constructeur vindt dan ook dat de EQ-benaming hen toebehoort. Een serieus obstakel voor Mercedes, want in China worden jaarlijks meer elektrische wagens verkocht dan over heel de wereld samen. Om maar te zeggen hoe belangrijk de markt daar is.

Mercedes liet alvast weten dat het alle benodigde documanten bij de juiste instanties in China heeft afgeleverd om de EQ-naam te registreren. Of ze daarmee doelen het niet zomaar te laten, dat is op dit moment nog niet duidelijk.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws