Mazda CX-5 aan de prijs: vanaf 24.990 euro

mazda-cx-5-prijzen-belgie

De tweede iteratie van het Kodo-design gaat aan de prijs. Hoeveel de nieuwe CX-5 moet kosten? Alle prijzen na de klik!

Het was de grondlegger van het Mazda dat we nu kennen, de CX-5. Met dank aan het zogenaamde Kodo-design. Generatie twee is daar alvast een evolutie op en moet vooral doen waar het goed in is; klanten naar de Mazda-dealer lokken. Daarvoor heb je natuurlijk een goede prijs nodig en volgens Mazda zal je voor 24.990 euro zeker komen piepen.

Centen waarvoor je de 163 pk sterke benzine onder de kap krijgt in de Skymove uitvoering (lees: de showroomtrekker). Al mogen we niet echt van een showroomtrekker spreken. Want zelfs de instapper krijgt al LED-koplampen, verwarmde buitenspiegels, cruisecontrol en remassistent in de stad als standaarduitrusting. Leg je 1.400 euro op (26.390 euro), dan kom je aan de Skydrive uitvoering met 17-duims velgen, getinte ramen, licht- & regensensor en een automatische airco met twee zones.

mazda-cx-5-prijzen-belgie

Navigatie verstopt Mazda initieel in een pakket met een resem andere opties zoals zetelverwarming (en stuur), parkeersensoren, DAB-radio, dodehoekassistent en bochtenverlichting. Waardoor je CX-5 aftikt op 29.390 euro. Liever dieselen? Dan ben je minstens 28.890 euro kwijt. Mag het de strafste der CX-5's zijn? Dan ben je maximaal 41.190 euro kwijt voor een versie met een 175 pk sterke 2.2 diesel onder de kap gekoppeld aan vierwielaandrijving. Even dik 8.000 euro goedkoper dan de Volvo XC60 trouwens...

mazda-cx-5-prijzen-belgie
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
B4 22:46
afbeelding van B4

Slimme zet van Mazda: veel auto voor een lage prijs, veel keuze tussen benzine en diesel, manueel en automaat, basic of eerder luxe, ...

Ponrow 09:02
afbeelding van Ponrow

Lol, inderdaad. is wel heel aantrekkelijk nu.
En het is ook nog een mooie auto.

Jelledr 09:16
afbeelding van Jelledr

Dat nieuwe rood is schitterend,
Ze hebben er 2 jaar aan gewerkt. Vraag mij wel af bij schade herstel, of er überhaupt nog een match is tussen eventuele nieuw gelakte onderdelen en de oude ?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws